Fahrudin Radončić uputio poruku građanima BiH

Radiosarajevo.ba
Fahrudin Radončić uputio poruku građanima BiH
Avaz / Radončić na glasanju
Savez za bolju budućnost (SBB) po rezultatima je odmah iza Stranke demokratske akcije (SDA), kada je riječ o broju općinskih vijećnika u FBiH.

Izjavio je ovo večeras Fahrudin Radončić na centralnom skupu njegove stranke - Saveza za bolju budućnost, koji se večeras održava u Bihaću.

Radončić je naglasio kako je ovo veliki rezultat za SBB u odnosu na lokalne izbore 2012. godine. Također se je uputio poruku građanima BiH, zahvalivši se svim građanima koji su izašli i glasali danas, te je čestitao i političkim rivalima:

"Pogotovo SDP-u koji je rezultatima na ovim izborima potvrdio da jeste lider opozicije."

Istaknuo je kako se nada da su ovo posljednji izbori na kojima se glasa kao u prošlom vijeku i da će sljedeći izbori, biti prvi na kojima će glasati elektronski.

Između ostalog, osudio je incident u Stocu, a na pitanje zašto je centralni skup SBB-a u Bihaću, odgovorio je: "Za nas je Krajina strateški važna i zato i jesmo tu večeras. Nadam se da će to uskoro postati praksa i da se centralne stranačke izborne svečanosti neće samo održavati u Sarajevu, već diljem naše lijepe Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije