Evo šta je Tegeltija za Radiosarajevo.ba kazao povodom videa objavljenog na Žurnalu

E. Halimić
Evo šta je Tegeltija za Radiosarajevo.ba kazao povodom videa objavljenog na Žurnalu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Milan Tegeltija, prema navodima portala Žurnal je pristao da mu čovjek kojeg je vidio dvaput u životu dovede čovjeka kojeg nikad nije vidio u životu da pričaju o pojedinačnom krivičnom predmetu o kojem članovi VSTV-a ne smiju pričati.

Kako bi potvrdili svoje navode, novinari portala Žurnal objavili su i video snimak razgovora pomenutog inspektora SIPA-e, gospodina Marka Pandže, biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića i predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

Predsjednik Tegeltija za portal Radiosarajevo.ba, a nakon objavljivanja video snimka kazao je da jedini njegov komentar da čak i ovakav kakav je taj snimak, isječen i zakonski vrlo upitan u cjelosti potvrdjuje navode iz njegovog demantija.

„I na tom i takvom snimku se jasno čuje kako govorim 'ja ti sad ništa ne mogu pomoći', te sam gospodina Aleševića upućujem da mi dostavi dokumente, broj predmeta i ime i prezime postupajućeg tužitelja, a što je redovna praksa u VSTS po prigovorima stranaka na dužinu trajanja postupka“, naglasio je Tegeltija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije