Ko je sve čestitao Kurban-bajram

6
Radiosarajevo.ba
Ko je sve čestitao Kurban-bajram
Foto: Fena / Ramiz Salkić

Uoči prvog dana Kurban-bajrama koji je u utorak, 20. jula 2021. godine, uslijedile su brojne čestitke od strane političara.

Tako je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko danas dvim muslimanima u Bosni i Hercegovini uputio najiskrenije čestitke 

"Nadam se da će simbolizam darivanja i pomoći, koji je sastavni dio Kurban-bajrama, biti poticaj svima nama da obratimo pažnju na one u našem društvu koji su u potrebi, koji su bolesni i nemoćni", stoji u čestitki Inzka, saopćeno je iz OHR-a.

Valentin Inzko - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Valentin Inzko

"Vrijeme Kurban-bajrama je vrijeme kada obnavljamo svijest o značaju podnošenja žrtve u ime višeg cilja, te jačamo našu duhovnu snagu kako bismo spremniji dočekali iskušenja koja su pred nama", poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

"Poruke žrtvovanja i darivanja u našoj tradiciji obilježavanja Kurban bajrama ukazuju nam na bitnost međusobnog uvažavanja i brige za druge, jačajući tako našu vjeru da strpljenje i trud nesebično ulažemo u stvaranju bolje budućnosti", navodi se u čestitki premijera Fadila Novalića.

Također je i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uputio bajramsku čestitku.

"Kurban-bajram provedete u zdravlju, sreći i dobrom raspoloženju sa svojim porodicama, u toplini svojih domova. Neka nam dane našeg velikog blagdana, obilježe velika radost, međusobno poštovanje i razumijevanje, ali i nesebično darivanje.

Fahrudin Radončić - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Fahrudin Radončić

Čestitkama se pridružio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

"U ime Vijeća ministara BiH i u svoje lično ime upućujem Vam iskrene čestitke u povodu nastupajućeg Kurban-bajrama, sa željom da praznik provedete u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

Zoran Tegeltija  - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Zoran Tegeltija

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić također je uputio čestitku povodom praznika.

"Naše porodice, komšije, prijatelji i ljudi kojima smo u prilici pomoći na taj dan ili neki drugi dan sve nas čine posebno sretnim u vremenu Kurban-bajrama", naveo je Salkić.

"Ovaj veliki praznik nas ohrabruje i potiče u činjenju dobrih djela kroz simboliku žrtvovanja, ali i jačanja solidarnosti i pomaganja drugima", izjavio je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, pridružila se čestitkama poručivši: "Neka bajramski dani, koji su pred nama, donesu radost u vaša srca, prodube i učvrste međusobno povjerenje i toleranciju, a vaše domove ispune radošću koju ćete podijeliti sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima".

Melika Mahmutbegović - undefined

Foto: Fena : Melika Mahmutbegović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije