Uoči Kurban-bajrama: Sarajevske ulice ukrašene prikladnim dekorom

2
Radiosarajevo.ba
Uoči Kurban-bajrama: Sarajevske ulice ukrašene prikladnim dekorom
Print Screen / Sarajevske ulice

Sarajevske ulice opet, nakon dužeg vremena dobijaju prikladan dekor povodom nastupajućih bajramskih blagdana, a već je počela njihova montaža.

Ekipa preduzeća Park zadužena za dekorisanje sarajevskih ulica i trgova od jutarnjih sati s mehanizacijom je u ulicama Maršala Tita i Ferhadija, a iz kranova auto korpi vrši se postavljanje svjetlosnih dekorativnih elemenata na nosive sajle koje su postavljenje na objektima s obje strane pješačkih zona.

"U pitanju su velike svjetlosne kugle, od kojih će 20 biti postavljeno u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva. Preostali dio dekorativnih elemenata bit će postavljen iznad pješačke zone u ulici Ferhadija", poručuju iz KJKP Park. 

Cjelokupni radovi rade se po nalogu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, koje i finansira iste, a na inicijativu Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon montaže svjetlosni dekorativni elementi bit će priključeni na elektro mrežu javne rasvjete i večeras s uključenjem rasvjete i oni će biti pušteni u funkciju. Svake noći radit će i doprinositi blagdanskoj atmosferi sve do kraja naredne sedmice kada će biti isključeni i demontirani.

"U okviru saradnje sa Općinom Vogošća i ulice ove sarajevske općine dobit će blagdanski dekor. Naime ekipe Parka danas će izvršiti i puštanje u rad dekorativnih svjetlosnih elemenata u ulicama Jošanička, Akifa ef. Biserovića, Spasoja Blagovčanina i Omladinska. Dekorativni elementi montirani su na nosive sajle ili stubove javne rasvjete, a u toku noćnih sati bit će u funkciji", poručili su iz KJKP Park. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije