Evo kakvo nas vrijeme čeka do polovine sljedeće sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Evo kakvo nas vrijeme čeka do polovine sljedeće sedmice
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sunčano Sarajevo

Jutros je pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti ima u zapadnim i ponegdje u centralnim krajevima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Bugojno i Ivan-sedlo 17; Sanski Most, Sarajevo i Zenica 19; Banja Luka, Prijedor i Tuzla 20; Bijeljina, Doboj i Trebinje 22; Gradačac i Mostar 23; Bihać 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa i opada.

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme što lokalno u centralnim, sjevernim i istočnim područjima može usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34°C.

BIOPROGNOZA: Jutarnji sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Sa porastom temperatura zraka, u drugom dijelu dana poželjno je umanjiti aktivnosti, obzirom da će biti vruće i sparno. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, naročito na izletištima i planinama. Mjestimični nedostatak svježine u noći, mogao bi u urbanim sredinama također uzrokovati probleme sa snom.

U ponedjeljak, 26.07.2021., u Bosni i Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C.

U utorak, 27.07.2021., u Bosni i Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Prije podne prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

U srijedu, 28.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

Podsjetimo, meteorolog Nove TV Nedim Sladić, objavio je kako u našu zemlju stiže novi toplotni val.

On je u svojoj prognozi istakao kako nam se ujedno završava ugodnije ljetno razdoblje sa primjerenim temperaturama kalendaru.

Više o tome možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije