Temperatura će danas ići i do 35°C: Objavljena prognoza do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
Temperatura će danas ići i do 35°C: Objavljena prognoza do ponedjeljka
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevske ulice prepune šetača

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10, Grude i Ivan-sedlo 14, Bugojno, Sarajevo i Zenica 16, Sanski Most i Tuzla 17, Bihać 18, Gradačac 22, Mostar 25 stepeni. Atmosferaki pritisak u Sarajevu iznosi 944 milibara, za 2 milibra je viši od normalnog i sporo raste. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni. 

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni. 

BIOPROGNOZA: Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Sa noćnim satima biće ugodnije. 

U subotu, 24.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C. 

U nedjelju, 25.07.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C. 

U ponedjeljak, 26.07.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C. 

Podsjetimo, meteorolog Nove TV Nedim Sladić, objavio je kako u našu zemlju stiže novi toplotni val. 

On je u svojoj prognozi istakao kako nam se ujedno završava ugodnije ljetno razdoblje sa primjerenim temperaturama kalendaru.

Više o tome možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije