Jutros na Bjelašnici 8 stepeni, u Mostaru 24: Evo kakvo nas vrijeme učekuje za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici 8 stepeni, u Mostaru 24: Evo kakvo nas vrijeme učekuje za vikend
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevske ulice prepune šetača

Jutros je pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Bugojno, Grude i Ivan-sedlo 13; Sarajevo 14; Bihać, Sanski Most i Zenica 16; Banja Luka, Prijedor i Tuzla 17; Bijeljina i Doboj 18; Gradačac i Trebinje 21; Mostar 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 2hPa je veći od normalnog i opada. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U Sarajevu prije podne sunčano. U drugom dijelu dana sa malom do umjerenom oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su povoljne. Uz duže sunčane intervale, opšta slika će većim dijelom dana biti ljepša u Hercegovini. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, potom sparno, sa mjestimično povećanom naoblakom, što bi moglo uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je ne izlagati se duže suncu, reducirati aktivnosti na otvorenom. Moguće su slabije meteopatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije, u noći problemi sa snom.

U subotu, 24. jula, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U nedjelju, 25. jula, u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U ponedjeljak, 26. jula, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije