Evo kad danas stižu naoblačenje i kiša: Pročitajte i prognozu do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Evo kad danas stižu naoblačenje i kiša: Pročitajte i prognozu do četvrtka
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u sjevernim i zapadnim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Bugojno i Široki Brijeg 9; Livno 10; Sarajevo i Zenica 11; Mostar i Trebinje 13; Bijeljina, Doboj, Sanski Most, Prijedor i Tuzla 14; Banja Luka i Bihać 15; Neum 19°C.

Bioprognoza: Pogoršanje, praćeno povećanom naoblakom i padavinama, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati umjerene poteškoće, izraženije u drugom dijelu dana. U dijelu Bosne, osjet hladnoće postepeno će biti izraženiji usljed porasta sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja. U Hercegovini će južina remetiti ugođaj i uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Danas će se jače naoblačenje sa sjeverozapada postepeno proširiti na cijelu zemlju i usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Prije podne u Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Sredinom dana malo kiše može pasti na jugu i istoku Hercegovine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

Druženje u Sarajevu: Kike Budalike zabavljao mališane na otvorenju parka Jezero - Betanija

Druženje u Sarajevu: Kike Budalike zabavljao mališane na otvorenju parka Jezero - Betanija

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U večernjim satima i tokom noći na četvrtak lokalno u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se povremeno očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije