Oglasio se Nedim Sladić i najavio gdje će pasti najviše kiše

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Nedim Sladić i najavio gdje će pasti najviše kiše
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Bosanskohercegovački meteorolozi najavili su da nas od vikenda očekuju velike promjene vremena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu, 14.10.2023. godine, u Bosni i Hercegovini očekuje nas pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 , na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 23 i 29 stepeni.

U nedjelju, 15. oktobra 2023. godine, u Bosni i Hercegovini naoblačenje sa sjevera će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

U ponedjeljak, 16. oktobra 2023. godine, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Nove padavine se očekuju tokom noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22 stepena.

A, o promjeni vremenskih prilika oglasio se i naš ugledni meteorolog Nedim Sladić. On je na društvenim mrežama podijelio video.

"Akumulirane padavine od 14. oktobra do 18. oktobra 2023. godine na području Balkana", napisao je Sladić uz animaciju.

Akumulirane padavine od 14.10. do 18.10.2023. na području Balkana.

Posted by Nedim Sladić on Friday, October 13, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije