Europarlamentarci pozivaju na registraciju za Opće izbore u BiH: Ostala su još samo tri dana

1
A. S.
Europarlamentarci pozivaju na registraciju za Opće izbore u BiH:  Ostala su još samo tri dana
Foto: Radiosarajevo.ba / Schieder, Burkhardt i Reuten

Opći izbori 2022. godine će se održati u nedjelju, 2. oktobra, rok za podnošenje prijava za glasanje izvan Bosne i Hercegovine ističe 19. jula.

Prijave za glasanje izvan Bosne i Hercegovine se dostavljaju samo elektronski putem portala e-Izbori dostupnom na web stranici Centralne izborne komisije BiH ili putem telefaksa na slјedeće brojeve: 00387 33/251-333 i 00387/33 251-334.

Prijave birača za glasanje izvan BiH Centralna izborna komisija BiH prima neprekidno od početka primjene aplikacije i do sada je nalog elektronski otvorilo 67.231 osoba, od čega je kod 10.699 naloga unos podataka u toku.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Poruka iz SDP-a: Iako BiH nije članica EU imamo svoje zastupnike u EP, to su ovi ljudi

Poruka iz SDP-a: Iako BiH nije članica EU imamo svoje zastupnike u EP, to su ovi ljudi

Obrađeno je 44.200 prijava, od čega 38.737 prijava ispunjava propisane uvjete dok za sada ne ispunjava uvjete 5.463 prijave, a na obradu čeka 12.332 prijave.

Delara Burkhardt, potpredsjednica Delegacije Europskog parlamenta za odnose sa Bosnom, te europarlamentarci Thijs Reuten i Andreas Schieder, pozvali su građane BiH izvan domovine da se na vrijeme registriraju za Opće izbore. Do isteka roka ostala su još samo tri dana.

Poslušajte izjave i poruke Thijsa Reutena i Andreasa Schiedera, koje je na svom Facebook profilu objavio Pokret Snaga domovine i na zvaničnom profilu Ahmeda Husagića, predstavnik Pokreta Snaga Domovine.

"Dragi moji, imate samo još 4 dana da se registrujete ili da završite registraciju koju ste započeli. Mlada članica Europskog parlamenta iz Njemačke, Delara Burkhardt nam poručuje da je izlazak na izbore najvažnija stvar za budućnost Bosne i Hercegovine", napisao je Husagić.

Pogledajte i poslušajte poziv Delare Burkhardt:

Dragi moji, Imate samo još 4 dana da se registrujete ili da završite registraciju koju ste započeli. Mlada članica Europskog parlamenta iz Njemačke, Delara Burkhardt nam poručuje da je izlazak na izbore najvažnija stvar za budućnost Bosne i Hercegovine. Registruj se: https://eizbori.izbori.ba Pomoć: www.glasajmo.ba

Posted by Ahmed Husagić on Friday, July 15, 2022

Pogledajte i poslušajte poziv Thijsa Reutena:

Registruj se i glasaj! https://eizbori.izbori.ba

Posted by Pokret Snaga Domovine on Thursday, July 14, 2022

Pogledajte i poslušajte poziv Andreasa Schiedera:

Registruj se i glasaj!

Posted by Pokret Snaga Domovine on Wednesday, July 13, 2022

Sve informacije u vezi s glasanjem izvan BiH dostupne su na službenoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba ili putem Info-linije +387 33/251-331 i +387/33 251-332 ili elektronskim putem na e-mail: info@izbori.ba.

Korisnici portala e-Izbori se za tehničku podršku pristupa portalu mogu obratiti na e-mail adresu ikt.podrska@izbori.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije