Poruka iz SDP-a: Iako BiH nije članica EU imamo svoje zastupnike u EP, to su ovi ljudi

3
Radiosarajevo.ba
Poruka iz SDP-a: Iako BiH nije članica EU imamo svoje zastupnike u EP, to su ovi ljudi
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Poruka iz SDP-a: Iako BiH nije članica EU imamo svoje zastupnike u EP, to su ovi ljudi

Trojica europarlamentaraca Dietmar Koster, Thijs Reuten i Andreas Schieder stigli su u Bosnu i Hercegovinu. Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka, obratili su se medijima.

Na konferenciji za medije, osim europarlamentaraca, govorio je i predsjedavajući Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović.

Rade više i od nekih bh. zvaničnika

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

On je čestitao 9. maj, i poručio da nije slučajno da su baš danas u posjetu došli poslanici u EP koji su jako aktivni kada je u pitanju BiH.

"Iako BiH nije članica EU mi imamo svoje zastupnike u EP, to su ovi ljudi. Oni su političari koji promoviraju evropske vrijednosti u BiH ali ne modifikovane.

Zahvalan sam im na svemu sto rade u EP, a to je često više od nekih bh. zvaničnika koji su izabrani i primaju platu da rade u interesu države BiH. Najvidljiviji dio je da su zagovornici sankcija Dodiku, ali to je samo mali dio onoga što rade", rekao je Magazinović.

Nema ništa od promjene Izbornog zakona

Magazinović je istakao da su neke stranke bile pozvane, a odazvale su se one koje su mislile da trebaju da se odazovu.

"Na sastanku su bili predstavnici SDA, SBB-am, SDP-a, DF-a i Naše stranke, dok HDZ nije bio obaviješten", dodao je Magazinović.

Naglasio je da je izborna utakmica krenula.

"Od promjene Izbornog zakona nema ništa. Pritiska će biti. Može se desiti dizanje tenzija oko Izbornog zakona. HNS je nevladina organizacija. Tačka. Mogu komentarisati stavove političkih tranaka. A HDZ je u javni prostor uveo nevladinu organizaciju. Politička moć njihova se zasniva na moći HDZ-a.

Već sada se HDZ priprema na plan B koji je Čović spominjao, a to je učešće na izborima a potom blokada u smislu da se neće formirati vlast", Magazinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije