EUFOR želi da prekontrolira opremu koju je Vučić donirao u Mrkonjić Gradu

Radiosarajevo.ba
EUFOR želi da prekontrolira opremu koju je Vučić donirao u Mrkonjić Gradu
Foto: ATV / Vučić u školi u Mrkonjić Gradu

Pripadnici EUFORA uputili su danas telefonski poziv direktoru Gimnazije u Mrkonjić Gradu i uputili zahtjev da prekontrolišu opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u ovom gradu, saznaje ATV.

Vučić posjetio Titovu pećinu u Drvaru i tako završio posjetu BiH

Predsjednik Srbije i premijer RS-a Radovan Višković posjetili su danas u Drvaru Spomen-kompleks "25. maj"

"Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zaprimilo je informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada po pitanju telefonske najave pripadnike EUFORA da su zainteresovani, odnosno da bi htjeli da dođu u školu kako bi provjerili i pregledali opremu koju je donirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad u škole ne smije da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahtjeva. Iz tog razloga ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pošto nije zaprimilo nikakav zahtjev nije u mogućnosti da odobri bilo kakav ulazak pripadnika EUFORA u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu", kaže za ATV ministar prosvjete i kulture, Natalija Trivić.

Kako ATV saznaje, direktor škole Zoran Bjelajac dobio je poziv od kancelarije EUFORA iz Banje Luke.

"Kancelarija EUFORA me je kontaktirala da li mogu da doću u posjetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Ja sam im saopštio da takva posjeta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena" kaže Bjeljac.

Riječ je o dvije grupe donacija. Donacija koja je juče stigla je računarska oprema i knjige, a druga donacija je 600.000 KM koja će tek uslijediti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije