EU donirala ambulantno vozilo Domu zdravlja Bihać

0
Radiosarajevo.ba
EU donirala ambulantno vozilo Domu zdravlja Bihać
Foto: IOM / Uručeno ambulantno vozilo

Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM BiH), uručila je ambulantno vozilo ZU „Dom zdravlja“ Bihać koje će se koristiti za potrebe terenske ambulante Orašac.

Nabavka ambulantnog vozila u vrijednosti od 70.188,30 KM s PDV-om omogućena je uz finansijsku podršku Evropke unije (EU).

Ovom vrijednom donacijom direktno učestvujemo u rješavanju problema i potreba lokalnog stanovništva, unapređujući kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga na području bihaćke mjesne zajednice Orašac.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

IOM nastavlja sa podrškom i jačanjem saradnje sa lokalnim zajednicama, institucijama i
ustanovama u cijeloj BiH, posebno u onim zajednicama koje su podnijele najveći teret
migrantske situacije.

Na inicijative i potrebe koje se ukaže, EU i IOM nastoje da konkretnom pomoći i aktivnostima na terenu zajednički odgovore na aktuelni trend mješovitih migracija u Bosni i Hercegovini.

Ključeve automobila u ime IOM Misije u Bosni i Hercegovini direktoru ZU „Dom zdravlja“ Bihać dr. Ademiru Jusufagiću uručio je Jasmin Gaco, v.d. šefa IOM-ove kancelarije u Bihaću.

Ambulantno vozilo nabavljeno je kroz projekat „Bosna i Hercegovina: Jačanje društvene kohezije u zajednicama u kojima borave ljudi u pokretu“ kojeg finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske Unije (FPI) u okviru Instrumenta koji doprinosi stabilnosti i miru (IcSP), a kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije