Erol Avdović: Što više ispaljenih ruskih raketa to više šansi za Dodikov opstanak

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

opari se

E na srecu Erole nisu pobjedili 92 nece ni sada. Nije sve ni u broju pjesadije ni oruzju koliko god naivno i mozda komicno zvucalo ipak postoji i neka viša sila koja koja pomogne onome koji se suprotstavi zlu..

Hoce li biti rata, mi se ne pitamo kao ni ‘92.

Hoce li biti rata zavosi od nase borbene gotovosti. Sto smo vojno sposobniji manje su mogucnosti da neprijatelji pokrenu rat protiv BiH. Vrlo nam je potrebno mocno oruzje. Nije tako bilo ‘92. Bili smo nenaoruzani, bez armije, bez jake policije. Neprijatelji su bili izuzetno mocni. Ne pokrece rat slabiji, nenaoruzan. Ali ne moze ga ni izbjeci jer jaci napada. Tad smo bili pod embargom na oruzje dok je Srbija imala 4-tu vojnu silu u Evropi.

Srbija je vojno i politicki napala R BiH 1992.

Drzava vode ratove. Otkud toliki topovi, tenkovi, municija i avioni bosanskim odmetnicima? Nisu ih oni proizveli. Nisu ni kupili, oteli, pozajmili ili dobili na poklon. Postojao bi o tome neki valjan dokument. Drugo, otkud toliko oficira JNA u pobunjenickoj vojsci. Ako su dezertirali morao bi biti neki zvanicni dokument ili potjernica. Ipak je to po njihovim zakonima kaznjivo djelo. A oni se Srbijom setali kao oslobodioci. Ako su prekinuli radni odnos, morao bi biti sporazum o prekidu i nebi mogli biti na platnom spisku Vojske SRJ, niti bi ih ona mogla unaprjedjivati, penzionisati, zbrinjavati, lijeciti ... Sve jasno kao dan. Srbija je svojim ljudstvom i tehnikom vodila rat protiv Republike BiH. Nikakav gradjanski ili vjerski rat. Klasicna vojna i politicka agresija Srbije. Mora odgovarati za agresiju i strašne posljedice po građane, državu i Bosansko društvo.

/ Najnovije