Erol Avdović: BiH treba uputiti zvanični hitni zahtjev za prijem u NATO

15
Radiosarajevo.ba
Erol Avdović: BiH treba uputiti zvanični hitni zahtjev za prijem u NATO
Foto: Privatni album / Erol Avdović

Erol Avdović, novinarski veteran, višedecenijski izvještač iz Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku objavio je poruku na svom Facebook profilu gdje poziva da se uputi zvanični zahtjev za prijem BiH u NATO.

"Uputiti zvanični zahtjev za prijem u NATO - Evo ovako, umjesto medijskog vatrometa i najava po portalima - najviši predstavnik bh. vlasti u Sarajevu - da sastavi ozbiljan državni dekret da odleti u sjedište NATO-a u Brisel i da preda zvanični zahtjev za hitni prijem BiH u NATO, lično Stoltenbergu. Ozbiljno. Odmah. Državnički", poručio je Avdović. 

Podsjećamo, više zvaničnika iz BiH uputilo je poruke kako BiH treba uputiti zahtjev za članstvo u EU i NATO. 

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković zatražila je danas od zvaničnika EU da Bosni i Hercegovini odmah daju status kandidata.

"U ovim teškim i neizvjesnim vremenima za sigurnost Europe, molimo vas da Bosni i Hercegovini odmah dodijelite status kandidata za članstvo u Europskoj uniji", napisala je Turković na Twitteru.

Kako je naglasila, pristupanje Europskoj uniji garantira mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije