Erdogan i delegacija krenuli prema Baščaršiji

3
Radiosarajevo.ba
Erdogan i delegacija krenuli prema Baščaršiji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Erdogan i reis Kavazović

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan nakon što je otišao do šehidskog mezarja Kovači, gdje je proučio fatihu na centralnom spomen obilježju i kod turbeta prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, nastavio je pješke prema budućoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice BiH na Kovačima.

Dok je od mezarja silazio prema zgradi Rijaseta, usput se zaustavio i slikao sa nekoliko građana koji su došli da pozdrave predsjednika Turske.

Zajedno sa njim su bili Šefik Džaferović, reis Husein ef. Kavazović, Safet Softić i drugi brojni predstavnici vlasti.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Nakon ovoga Erdogan bi trebao da klanja džuma-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Planirano je da posjeti i Gazi-Husrev begovu medresu.

Prema informacijama koje smo ranije objavili Erdogan bi trebao da prisustvuje vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira i Sebije Izetbegović, gdje bi trebao da bude svjedok na šerijatskom vjenčanju.

Šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu zakazano je za 15 sati, a nakon toga u 16.00 sati održat će se građansko vjenčanje u hotelu Europa.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH u 17.30 sati planirana je cеrеmоniјa svečanog dоčеkа uz vојnе pоčаsti ispred Predsjedništva BiH. Sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske je u 18.30 sati. 

Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije