Epidemiološka situacija u BiH danas izgleda ovako

0
Radiosarajevo.ba
Epidemiološka situacija u BiH danas izgleda ovako
N.G. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U protekla 24 sata, u BiH registrovano je 18 novozaraženih osoba (jučer 13).

Ukupno je u BiH testirano 1.449 (jučer 1.702 ) osoba.

U FBiH je danas registrovano 15 (jučer 11) novozaraženih, a u RS-u tri (jučer dvoje), te u Brčkom kao ni prethodna dva dana nijedno.

U BiH je preminula jedna osoba (jučer pet).

NAPOMENA: Zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija, podaci nisu kompletirani.

Federacija BiH

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1 271 uzorak, od čega je 15 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 717 365 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 133 972 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 126 312 pacijenata. U protekla 24h, oporavile su se 52 osobe.

U Federaciji BiH u protekla 24h prijavljen je jedan novi smrtni ishod, i to u Zeničko-dobojskom kantonu.

RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Rs, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 196 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod tri muške osobe, srednje i starije životne dobi, od kojih su dvije iz Bijeljine i jedna iz Laktaša.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj od posljedica koronavirusa.

Do sada je u RS potvrđeno 64.351 slučaj, a preminule su ukupno 3.784 osobe kod kojih je potvrđen test na koronavirus. (Na dan 29.06.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnih nekoliko dana. Radi se o osobi iz Srpca).

Do sada su se oporavile 50.672 osobe, a testirano je ukupno 284.814 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 46, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 18, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je 7 osoba (6 u UKCRS, jedna u ostalim bolnicama).

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 406 osoba, a nadzor je završen kod njih 193.166.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu BiH testiran je ukupno 81 uzorak na koronavirus, a pozitivnih nije bilo. Oporavila se jedna osoba i trenutno je aktivno 39 slučajeva zaraze.

Stanje u svijetu danas

Stanje u svijetu danas - undefined

Izvor: Worldometer: Stanje u svijetu danas

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije