Enisa Klepo: Ovo je dokaz da sam govorila istinu, očekujemo da pravda bude zadovoljena

2
Radiosarajevo.ba
Enisa Klepo: Ovo je dokaz da sam govorila istinu, očekujemo da pravda bude zadovoljena
Foto: Printscreen / Enisa Klepo

Amir Džafić, vlasnik hotela ''Jablanica", optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je 27. decembra krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

"On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitana sutra (četvrtak, 28. decembra) u 14 sati", kazao je ranije advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića.

Nada Dalipagić, advokatica Enise Klepo, nakon suđenja se obratila novinarima te objasnila da je poslije priznanja krivice na današnjem suđenju postupajuća sutkinja ispravno postupila provodeći glavni pretres, jer je, kako je navela, optuženi mogao ranije priznati krivicu.

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine u prvoj posjeti Egiptu nakon četrnaest godina

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine u prvoj posjeti Egiptu nakon četrnaest godina

"Vidjeli ste CD koji jasno pokazuje način na koji je moja klijentica zadobila teške tjelesne povrede, dakle, u trenutku čim je optuženi ušao u hotel, uhvatio je za prsa i odvukao u dio koji nije bio pokriven kamerama, a vidjeli smo rezultat ovog događaja. Nadam se da će ovo biti ne opomena samo njemu da ne čini kaznena djela, nego i jedna opća prevencija za počinjenje ovakvih mogu da kažem užasnih kaznenih djela", kazala je Dalipagić.

Obratila se i Enisa Klepo te rekla da je zadovoljna ishodom suđenja.

Vlasnik hotela u Jablanici priznao da je brutalno pretukao radnicu Enisu Klepo

Vlasnik hotela u Jablanici priznao da je brutalno pretukao radnicu Enisu Klepo

"Još sam u procesu oporavka i očekujemo da će pravda biti zadovoljena. Iako nije bilo isprike, ali ovo priznanje svako da znači za daljnju istragu. Ovo je dokaz da sam govorila istinu", rekla je Klepo u obraćanju novinarima nakon ročišta.

Izricanje presude je zakazano za četvrtak u 14:00 sati.

Održano je prvo i posljednje ročište Amiru Džafiću, koji je u hotelu Jablanica pretukao radnicu Enisu Klepo. Džafić je odlučio priznati krivicu. Općinski sud je odlučio saslušati svjedoke i vještaka. Iskaz je dala i Enisa Klepo, dvoje njenih kolega i vještak. Pregledani su i snimci videonadzora. Izricanje presude zakazano je za sutra.

Posted by NOVA BH on Wednesday, December 27, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije