Emir Suljagić: 'Ako su to motivi napada u Bosanskoj Krupi, deset javnih ličnosti treba ići u zatvor'

10
Radiosarajevo.ba
Emir Suljagić: 'Ako su to motivi napada u Bosanskoj Krupi, deset javnih ličnosti treba ići u zatvor'
Foto: AA / Emir Suljagić

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se na društvenoj mreži X nakon napada u Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Ako je ono što sam vidio od dokaza o motivima napada na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi tačno, a siguran sam da jeste, onda jedno deset ovdašnjih javnih ličnosti mora da ide u zatvor za huškanje. Kao i pola bosanskog interneta", napisao je Emir Suljagić.

Obilježavaju li djeca Kate Middleton Noć vještica?

Obilježavaju li djeca Kate Middleton Noć vještica?

Pojedini mediji su objavili da je motiv napada bio vjerski fanatizam, ali treba naglasiti da još uvijek nema zvanične informacije o motivima koje je maloljetni napadač imao.

Podsjetimo, u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi petnaestogodišnjak je u četvrtak, 24. oktobra ubio jednog, a povrijedio drugog policajca.

Za portal Radiosarajevo.ba je Adnan Beganović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) govorio i pojasnio da napad nosi obilježja krivičnog djela terorizam.

"Tužilaštvo se očitovalo da u opisanom događaju postoje obilježja krivičnog djela iz člana 201. Krivičnog zakona FBiH, odnosno 'terorizam'. Istraga i dalje ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva", rekao nam je Beganović za portal Radiosarajavo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije