Ranjeni policajac operisan. Napad u Bosanskoj krupi okarakterisan kao terorizam

5
Radiosarajevo.ba
Ranjeni policajac operisan. Napad u Bosanskoj krupi okarakterisan kao terorizam
Foto: MUP USK / Ilustracija

Policajac koji je u četvrtak, 24. oktobra, ranjen u Policijskoj stanici Bosanska Krupa Avdo Hasanović sinoć je operisan i trenutno je njegovo stanje stabilno, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju je za naš portal potvrdio Adnan Beganović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

Adnan Beganović je također dodao i da su uviđajne radnje koje su obavili kantonalni tužilac i istražitelj Sektora kriminalističke policije završene, te da su trajale su od 22:45 do 00:30 sati.

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

"Tužilaštvo se očitovalo da u opisanom događaju postoje obilježja krivičnog djela iz člana 201. Krivičnog zakona FBiH, odnosno 'terorizam'. Istraga i dalje ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva", rekao nam je Beganović za portal Radiosarajavo.ba.

Podsjetimo, sinoć oko 21:00 sat maloljetna osoba je ušla u zgradu MUP-a u Bosanskoj Krupi i hladnim oružjem nanijela povrede vođi smjene i njegovom zamjeniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije