Emela Mujanović napušta Oružane snage BiH: 'Dovedena sam u situaciju da biram...'

/ Komentari (29)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Kiki

***

***

***

***

***

Nadimak...

***

Guest

***

Borac sa Žuči

***

Hamo

***

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

user90104

Lijepe riječi su ukras!

user1716366336

Ko god misli da zenama sa hidzabom nije mjesto u drzavnim institucijama, taj je jednostavno zatucan i nije mako dalje od svog sela. Pogledajte primjer Engleske. Prvo vas na granici pregledaju osobe sa hidzabom ili turbanom. U vojsci, policiji, ambulanti, itd. uredno rade osobe sa hidzabom ili turbanom. Ko se protivi jednostavno je zatucani fasista!

Gost_Radio_Sarajeva

Svako ima pravo izbora.

BiH

***

Zalutala

***

Gospođice

***

Jas23

Vojska je vojska! A vjera je nesto drugo!

***

***

elvishodzic113@gmail.com

Marama, poznavanje kurana i klanjanje nije dovoljno da se bude dobar s bogom. Pravom istiskom vjerniku nije nužno potrebno da nosi maramu bože me oprosti. Kad sam vidio pokrivenu bulu koja nosi pankerske čizme (martinke) pomislio sam da će bule u skoro sa lancima da hodaju po ulicama. Uvjerio sam se da mnogim bulama sva vjera u maramu stane. Da li je i ovaj slučaj takav..pa moguće je. Po svim knjigama, vojska ne smije da se šareni. Vojska mora da bude jednobrazna. Ja podržavam da ljudi u Bosni i Hercegovini izgedaju onako kako je to u cijelom svijetu. Postoje vjernici bez marame koji će u dženet, a postoje i vjernici sa maramom koji će u džehenem. Kako ti na duši piše, tako će ti biti i pred bogom.

elvishodzic113@gmail.com

Kako nije svjesna toga da kod boga ima oprost jer u pitanju je egziszencija? Kako ne zna da joj je dozvoljeno da u stroju bez marame stoji? Ekstremizam je to.

Astra

>>Državna služba ima svoja pravila koja se moraju poštovati. Niko nije primoran da služi državi, pa da nema izbora. Kao što u institucijama Islamske zajednice postoje pravila šta se i kada nosi na glavi, kako mora vjernik biti obučen ili gdje mora skinuti obuću, tako i vojska ima svoja pravila. To ovako izgleda kao udar, ali moramo biti svjesni da je država-država, a privatna stvar (kao što je vjeroispovijest) je privatna stvar... ka Guest<<svaka cast sve ste napisali točno.Ko je pametan razumjet ce,pun kofer više ovog sa vjerom i zloupotrebe iste.Jos jednom hvala vam što ste to tako lijepo objasnili.lp

***

***

Otidji na bliski istok u vojsku i gotovo

Ako dio vojske ne mogu biti pokrivene zene kao sto su casne sestre i pravoslavne monahinje, zasto bi mogle bule? Zasto bosnje stalno misle da je njima dozvoljeno ono sto drugima nije? Ako hoces pokrivena u vojsku prijavi se u saudiji ili iranu i problem rijesen, jer bih je jos uvijek sekularna drzava svidjalo se to vama islamistima ili ne i ne smije biti vjerskih obiljezja u zajednickoj vojsci.

Ocigledno ne znas sta je sekularna drzava

Ko god misli da zenama sa hidzabom nije mjesto u drzavnim institucijama, taj je jednostavno zatucan i nije mako dalje od svog sela. Pogledajte primjer Engleske. Prvo vas na granici pregledaju osobe sa hidzabom ili turbanom. U vojsci, policiji, ambulanti, itd. uredno rade osobe sa hidzabom ili turbanom. Ko se protivi jednostavno je zatucani fasista! ka user1716366336 Da li znas da ta ista engleska razmatra da uvede serijatske zakone za muslimane, jer su oni to trazili? I onda ces imati jedne zakone za muslimane u engleskoj, a druge zakone za sve druge stanovnike engleske. Zar to onda nije diskriminacija prema drugima? Jel i taj engleski primjer trebamo slijediti? A ti slobodno idi u englesku ili na bliski istok, ali njih ovde neces dovesti.

elvishodzic113@gmail.com

***

Nbs

***

Brko

***

Tuzlak

Da li je zabranjeno nositi nacionalna, tj. Vjerska obiljezja, kao sto je krst oko vrata?

Ne pijem dok Paja vozi

Da li je zabranjeno nositi nacionalna, tj. Vjerska obiljezja, kao sto je krst oko vrata? ka Tuzlak Nije! Ali se u vojsci ne nosi sve što ti može biti opasnost, kao na primjer prsten, Hidžab, miđuse...Sve što je opasno

Role

***

Smrc

Ode rambo.

/ Najnovije