Emela Kapidžija nakon odluke Ustavnog suda: 'Idemo dalje u Strasbourg'

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

***

***

Idemo i mi dalje prema razdruzivanju.

////////////

Mujadeen

Smarachica

A da te Ramo

provoza heliHopterom?

Ti gospođo

Si vojnik a ne poznaješ zakon o sluzbi u OS BiH

Ole

A jes ova i do****ila ... Nema vjerskih obiljezja u javnom sektoru koje mi placamo ... adio I od****us Emela

Asdfg

Aj ne glupiraj se, ili radi ili razguli. Smaraš više.

nemere, jok, sikter u iran!

Ustavni sud Bosne i Hercegovine razmatrao je veliki broj apelacija na svojoj 146. plenarnoj sjednici, uključujući predmet Emela Kapidžija. U ovom predmetu, Emeli Kapidžiji nije bilo dozvoljeno nošenje hidžaba u Oružanim snagama BiH. Ustavni sud zaključio je da zabrana isticanja vjerskih simbola u Oružanim snagama BiH ne predstavlja povredu prava apelantice na manifestiranje vjere. Sud je naglasio da je ovo ograničenje zakonito i ima legitiman cilj. Nošenje vjerskih obilježja u Oružanim snagama BiH, kao i u drugim javnim službama, može utjecati na zaštitu prava i sloboda drugih, uključujući mogućnost negativnih međuljudskih odnosa među vojnicima, nepovjerenje građana u vojsku, te osjetljivost društva na vjerske simbole u javnom prostoru.

Baš me zanima

Od kud joj lova za parničenja?! Gubi po sudovima, plaća troškove suda i opet iznova-sve s platom od 1000 KM.

plaća muslimansko bratstvo

Od kud joj lova za parničenja?! Gubi po sudovima, plaća troškove suda i opet iznova-sve s platom od 1000 KM. ka Baš me zanima

Radi negdje drugdje

Sta si zapela o.s ima posla gdje nesmeta marama

Jaaa

Boze sacuvaj ovakvih kao ova samo pokrivene migu dobit posao .Nazalost

Mujo

Ne može medjunarodne sud promijeniti odluk******vnog suda Ako ti nevalja napusti

/ Najnovije