Sastanak / Elmedin Konaković: Pomoći ćemo Bošnjacima na Kosovu

17. 09. 2019. u 13:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković danas se sastao sa predsjednikom Udruženja dijaspore Bošnjaka s Kosova iz Njemačke Osmanom Destanovićem, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kako je saopšteno, razgovarano je o položaju Bošnjaka na Kosovu u kontekstu aktuelnog političkog i demografskog stanja, kao i o radu Udruženja, te njihovim projektima.

"Analizirali smo i mogućnosti realizacije nekoliko zajedničkih projekata kojim bismo dali svoj konkretan doprinos za unapređenje kvaliteta života Bošnjaka u kosovskom gradu Peć", kazao je predsjedavajući Konaković.

Dodao je kako je cilj da se kroz njihovu implementaciju uspostave čvršći kontakti i veze Bošnjaka Kosova sa Kantonom Sarajevo.

Predsjednik Destanović je istakao značaj realizacije ovih projekata upravo zbog činjenice da je Bošnjacima Kosova Bosna i Hercegovina matična država.

Precizirao je kako će predsjedavajući Konaković i Kanton Sarajevo podržati organizovanje lokalnog radija za zajednicu Bošnjaka Peći te dogradnju učionice uz objekt osnovne škole namijenjenu za predškolsko obrazovanje djece koja nastavu pohađaju na Bosanskom jeziku u selu Dobruša, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

NEMA KOMENTARA