Elmedin Konaković otvoreno: "Nisam odobrio dolazak Vulina s helikopterom. I neću to nikad odobriti"

21
L. R.
Elmedin Konaković otvoreno: "Nisam odobrio dolazak Vulina s helikopterom. I neću to nikad odobriti"
Foto: Radiosarajevo.ba / Konaković vrlo otvoreno o razlozima odluke

"Tačno je. Nisam odobrio ulazak Aleksandru Vulinu, potpredsjedniku Vlade Srbije, da helikopterom uđe u Bosnu i Hercegovinu. To je jedna od rijetkih nadležnosti Ministarstva na čijem sam čelu."

Izjavio je ovo večeras, za portal Radiosarajevo.ba ministar vanjskih poslova naše zemlje Elmedin Konaković, te lider stranke Narod i pravda. 

"U pitanju je prelet civilnim helikopterom tako da sam mogao odlučiti, za razliku od nekih prethodnih situacija, kada su u pitanju na primjer bile vojne letjelice. Ne mogu mu ja zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu, ali mogu zabraniti ovaj prelet, tj. ulet civilne letjelice", dodao je Konaković u izjavi za naš portal.

Posjetili smo Zaostrog: Evo kako se kreću cijene smještaja, hrane, kafe...

Posjetili smo Zaostrog: Evo kako se kreću cijene smještaja, hrane, kafe...

Otkrio nam je da je dopis sa zahtjevom za odobrenje došao u petak poslijepodne, poslije radnog vremena. Običaj je, inače, da se takav zahtjev šalje 48 sati.

"Vidite, da je to bio neko drugi, možda smo mogli učiniti nešto danas da riješimo situaciju. Ali, riječ je o osobi koja je na američkoj crnoj listi, o nekome ko udara na suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine, te finansira studentice koje veličaju ratne zločince... On je dokazani remetilački faktor! Tako da nisam odobrio i neću nikada odobriti kad je on u pitanju", vrlo nam je otvoreno rekao naš sagovornik. 

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Dodao je još i sljedeće: "Ja mu ne mogu zabraniti ulazak, to mogu samo sigurnosne agencije, ali ovo mogu jer, prema mom mišljenju, on nije poželjan u našoj zemlji."

Ranije je bilo najavljeno da će Vulin pojaviti danas u Prebilovcima kod Čapljine, gdje se obilježava 83. godišnjica od zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svjetskom ratu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije