Konaković se ponovo oglasio: Sve je počelo napadom na Trojku...

16
Radiosarajevo.ba
Konaković se ponovo oglasio: Sve je počelo napadom na Trojku...
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Elmedin Konaković

Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda - koja u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine i Našom strankom čini tzv. 'Trojku' - te ministar vanjskih poslova naše države oglasio se večeras, 29. jula ponovo na društvenim mrežama.

Tema je i dalje sporazum između BiH i Srbije o policijskoj saradnji, a njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

"Sve je počelo napadom na Trojku zbog mogućeg dolaska šest policajaca iz Srbije za vrijeme turističke sezone u našu zemlju. Aktivnost su planirali zajedno sa Mup-om RS-a. SDA/DF/SBiH nas horski napali, optužili za izdaju, vrištali, urlali, mediji njima bliski nas razapinjali, dolazak policajaca nazivali agresijom.

Meteorolozi objavili prognozu do sredine augusta: Evo kad dolazi nova promjena vremena

Meteorolozi objavili prognozu do sredine augusta: Evo kad dolazi nova promjena vremena

Kad smo pokazali sporazum o policijskoj saradnji sa Srbijom i Hrvatskom, ukazali na štetnost sporazuma jer se državne institucije zaobilaze i relativiziraju, ista ta ekipa nas ubjeđuje kako je saradnja dobra i da je to važno zbog borbe protiv kriminala. Mediji objašnjavaju kako su tajni istražitelji korisni, po tumačenju SDADFSBiH mašinerije bez zajedničkih timova na terenu sigurnost nam je ugrožena, zajednički nastavni planovi poželjni, policajcima bi sad prostirali crvene tepihe.

Pomažu im Dačić i Nešić svojom argumentacijom. Ovo je samo jedan primjer licemjerne politike onih koji su trgovali suverenitetom naše zemlje i zauzvrat dobili ništa. Samo pozicije za partijske poslušnike i rodbinu. Zato nastavljamo ovu, ali i druge važne teme." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije