Elmedin Konaković: Na ovu aktuelnu presudu nisam uticao nikako"

12
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković: Na ovu aktuelnu presudu nisam uticao nikako"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković se oglasio nakon što je danas Sud BiH nepravosnažno osudio federalnog premijera Fadila Novalića, bivšeg direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika 'Srebrene maline' Fikreta Hodžića.

Konaković nije komentirao presudu već je govorio o 'korupciji i nepravdi'. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Osnovali smo Narod i pravdu zbog korupcije i nepravde koju više nismo mogli gledati. Napustili udobne fotelje i iskoračili na vjetrometinu prljave političke scene.

Naljutio ih Schmidt: Danas se pred NSRS obraćaju Dodik, Cvijanović, Stevandić, Višković...

Naljutio ih Schmidt: Danas se pred NSRS obraćaju Dodik, Cvijanović, Stevandić, Višković...

Od samog starta smo masoni, gulenovci, fetovci, izdajnici, munafici, krstaši, tako nas zove vojska sistema koji na sve načine brani svoju moć, svoje pravo da odaberu ko će na posao, a ko na biro, brane pravo da namještaju tendere, da kreiraju liste za upis u škole, da odlučuju ko može kod doktora ranije, a ko mora na čekanje.

Borba protiv tog sistema ima cijenu, ona nije mala.

Kad se srcem boriš protiv tog koruptivnog sistema moraš biti spreman na progone stranačkih tužilaca i sudija, stranačkih medija i pojedinih novinara u njima, brutalne napade vojske botova i trolova.

Moraš biti spreman na to da ne smiješ u bolnicu iako si teški COVID bolesnik, da ti dijete ide u park uz oružanu pratnju, da nikad dijete ne odvedeš na Pedijatriju KCUS-a, da te uposlenici OSA-e prate na privatnim putovanjima, da prisluškuju i čuju sve porodične tajne, spreman da izdržiš pritisak 24/7, ne samo ti nego i svi tebi bliski ljudi.

Moraš biti spreman na poneki pogled ispod obrva u džamiji od časnih nana i deda koji povjeruju u svakodnevno kreirane laži sistema, da ponekad vidiš i mlade ljude koji se guraju laktovima i išarete na tebe. Borba protiv tog sistema ima i drugu stranu.

NiP o presudi Novaliću i ostalima: "Pokušali su uvjeriti javnost da se radi o ataku na Bošnjake"

NiP o presudi Novaliću i ostalima: "Pokušali su uvjeriti javnost da se radi o ataku na Bošnjake"

Onu u kojoj se zbog svega osjećaš čovjekom, osjećaš ponos jer si odbio kleknuti i saviti kičmu pred lažovima i lopovima, onu zbog koje se mirno pogledaš u ogledalo i mirne savjesti spavaš. Onu zbog koje ti veliki broj obespravljenih ljudi priđe i kaže 'ne odustajte'.

Samo jedan trenutak ponosa vrijedi više od svih pritisaka i nedaća kroz koje prođeš u borbi sa sistemom koji iz BiH godišnje otjera cijeli, veliki grad ljudi. Da ja imam uticaj na pravosuđe i da se time bavim, kazne bi varalicama bile mnogo veće, desile bi se ranije i bilo bi ih mnogo više.

Na ovu aktuelnu presudu naravno nisam uticao nikako. Shvatio sam da će se desiti kad je novinar, glasnogovornik sistema objavio da se sprema presuda nekoliko dana prije čitanja. On je znao šta piše u zatvorenim kovertama, jer već godinama oni znaju šta u zatvorenim kovertama piše kad spremaju presude. I upravo se protiv toga mi borimo.
'Dan pobjede je dan kad si odlučio da ustaneš i da se suprostaviš'", kazao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije