! / Efendić najavio izgradnju privatne opće bolnice u Sarajevu, vrijednost 60 miliona eura

14. 04. 2021. u 21:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 395

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio je kako je u martu ove godine započela prva faza izgradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu i općini Novi Grad.

Projekt vrijedan oko 60 miliona eura višestruko je značajan za našu ekonomiju, zdravstvarni sistem, ali i ukupni ambijent života u našem gradu. Projekat će se nalaziti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu”, naveo je Efendić.

Bolnica će, kako je naveo, zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja koji posao neće morati tražiti izvan naše države.

“Nakon izgradnje trgovačkog centra Bingo sa multipleks kinima i ostalim sadržajima u ulici Džemala Bijedića, izgradnja bolnice drugi je projakat koji se uspješno realizira na zgarištima nekadašnjih afera koje smo zatekli u općini Novi Grad. Mi smo reketu i korupciji davno rekli NE!”, naglasio je Efendić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)