Efendić najavio izgradnju privatne opće bolnice u Sarajevu, vrijednost 60 miliona eura

6
Radiosarajevo.ba
Efendić najavio izgradnju privatne opće bolnice u Sarajevu, vrijednost 60 miliona eura
Facebook / Projekat u fazi izgradnje

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio je kako je u martu ove godine započela prva faza izgradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu i općini Novi Grad.

Projekt vrijedan oko 60 miliona eura višestruko je značajan za našu ekonomiju, zdravstvarni sistem, ali i ukupni ambijent života u našem gradu. Projekat će se nalaziti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu”, naveo je Efendić.

Bolnica će, kako je naveo, zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja koji posao neće morati tražiti izvan naše države.

“Nakon izgradnje trgovačkog centra Bingo sa multipleks kinima i ostalim sadržajima u ulici Džemala Bijedića, izgradnja bolnice drugi je projakat koji se uspješno realizira na zgarištima nekadašnjih afera koje smo zatekli u općini Novi Grad. Mi smo reketu i korupciji davno rekli NE!”, naglasio je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije