Efendić ispunio obećanje: Na Dobrinji vraćena iskopana zemlja, ništa od parkinga

1
Radiosarajevo.ba
Efendić ispunio obećanje: Na Dobrinji vraćena iskopana zemlja, ništa od parkinga
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sporni parking u naselju Dobrinja

Građani sarajevskog naselja Dobrinja konačno su mirni. Protesti koji su u kasnim poslijepodnevnim satima uslijedili nakon što je Općina Novi Grad započela radove pretvaranja u parking na zelenoj površini, priveli su se kraju, na zadovoljstvo građana. 

Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad, kako je i obećao građanima Dobrinje, da će sve vratiti u prvobitno stanje, jutros je to i učinjeno.

Bagerom je vraćena zemlja koja je bila iskopana kako bi tu se napravio parking.

Podsjetimo, Efendić je kazao da njemu ne trebaju parking mjesta.

dobrinja.jpg - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

“To može trebati vama koji ovdje živite. Radi se o tome da će Bulevar u toku ljeta biti zatvoren za saobraćaj i bit će samo za pješake. Ujutro do 9 sati je dostava, on je svakako po planu pješačka zona", kazao je Efendić.

Jednu od najvećih zelenih površina u naselju Dobrinja treba da zamijeni parking od 100 mjesta. Izgradnja parkinga se pravda ukidanjem saobraćajnice kroz središte naselja koja će se pretvoriti u pješačku zonu.

Novi parking bi bio podijeljen u dvije cjeline, a iz Općine Novi Grad tvrde da će prostor između njih biti uređen zelenom hortikulturom. Kontaktirali smo i Efendića za komentar o svemu ovome, ali nam se do objavljivanja ovog teksta nije javio. 

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije