Završeni protesti na Dobrinji: Građani se razišli nakon obećanja načelnika Efendića

2
Radiosarajevo.ba
Završeni protesti na Dobrinji: Građani se razišli nakon obećanja načelnika Efendića
FOTO: Radiosarajevo.ba / Gradani Dobrinje protiv gradnje parkinga

Završen je protest građana naselja Dobrinja koji su se u kasnim poslijepodnevnim satima okupili na zelenoj površini na kojoj je Općina Novi Grad već započela radove pretvaranja u parking, no načelnik općine Novi Grad Semir Efendić umirio je građane i kazao da će sve vratiti u prvobitno stanje. 

"Sutra će bager ovo vratiti kako je i bilo i nema problema što se toga tiče. Što se tiče nas ili mene, nama ne trebaju parking mjesta.

To može trebati vama koji ovdje živite. Radi se o tome da će Bulevar u toku ljeta biti zatvoren za saobraćaj i bit će samo za pješake. Ujutro do 9 sati je dostava, on je svakako po planu pješačka zona", kazao je Efendić.

Dodao je da u Novom Gradu postoji 11 garaža kojim upravlja KJKP Rad, te je i večeras kazao da oni dobro ne upravljaju te traže da se da Općini dozvola za isto.

“Mi bismo njih puno bolje održavali i gornje etaže bi bile besplatne ili puno jeftinije. Mi ćemo sa OV tražiti garaže tamo gdje nam pripadaju, nema KJKP Rad ništa s tim. Oni trebaju da uklanjaju smeće, a ne da upravljaju parkinzima”, kazao je Efendić.

Podsjećamo, jednu od najvećih zelenih površina u naselju Dobrinja treba da zamijeni parking od 100 mjesta. Izgradnja parkinga se pravda ukidanjem saobraćajnice kroz središte naselja koja će se pretvoriti u pješačku zonu.

Novi parking bi bio podijeljen u dvije cjeline, a iz Općine Novi Grad tvrde da će prostor između njih biti uređen zelenom hortikulturom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije