Edward Joseph: Lavrov je dao “poljubac smrti” projektu Otvoreni Balkan

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Miki

Prvo vam valja otvoreni balkan pa vam onda ne valja kada ste vidjeli da trgovinska razmjera medju tim zemljama raste a zapadni uvoz opada. Opet pominjete srpski svet iako ni albanije to cak nije rekla nego se slozila sa srbijom o ekonomskoj saradnji jer je saradnja sa komsijama dobra po ekonomiju a vama to izgleda smeta. Izgleda da hocete po svaku cijenu da unistite balkansku ekonomiji ma kakva ona bila samo da bi se uvozilo sa zapada... Demokratski primjer nema sta.

Ljiljan

Ja sa bijednim I gladnim rusijom I smrdijom ne želim da imam nikakav kontak !!

KLASIKA, MIKI ŠIRI RAZDOR I NACIONALIZAM

Prvo vam valja otvoreni balkan pa vam onda ne valja kada ste vidjeli da trgovinska razmjera medju tim zemljama raste a zapadni uvoz opada. Opet pominjete srpski svet iako ni albanije to cak nije rekla nego se slozila sa srbijom o ekonomskoj saradnji jer je saradnja sa komsijama dobra po ekonomiju a vama to izgleda smeta. Izgleda da hocete po svaku cijenu da unistite balkansku ekonomiji ma kakva ona bila samo da bi se uvozilo sa zapada... Demokratski primjer nema sta. ka Miki STANDARDNO LUPETAŠ NACUIONALISTIČKE GLUPOSTI I UNOSIŠ NEMIR I RAZDOR. SVE ŠTO KAŽEŠ JE KLASIKA, LAŽ I IZMIŠLJOTINA

Bosanac

Zid na Drini napravit i mirna BOSNA preko Drine nema 10 posto normalnih ljudi

Konacno: Otvoreni Balkan je ruski projekat!

Otvoreni Balkan je pokusaj Srbije da ostvari ono sto nije moglo srbijansko oruzje i oficiri ‘90-tih (vojska JNA kasnije vojska SRJ i VRS). Da diplomatijom poklopi BiH, CG, SMakedoniju i dio Kosova. Onda bi se Albanci povukli iz Open Balkan, dogovorno sa Srbijom, noseci teritorije Velike Albanije. Ostala bi Velika Srbija na Jadranskom moru. BiH i CG se nikad vise nebi mogle izdvojiti. Znamo cijenu koju je platila Bosna za referendumsko odvajanje od tada krnje Jugoslavije. SMakedonija bi bila podijeljena i unistena kao i BiH. Izgleda ni Hrvatskoj nebi smetalo dati juzno od Ploca da bi dobila zapadno od rijeke Bosne. Vec poznato iz Kraljevine YU, podjela BiH Neretvom i Bosnom. Cudno, od koncepta SHS ni nakon 100 godina nije odustala Amerika. Zna cijenu koju su Bosnjaci i Bosna platili zbog tog fasistickog koncepta. Nama nasušno treba NATO i EU, a ne Open Balkan. Ne smijemo dozvoliti da Srbija dodatno kontrolise suverenitet BiH, pored Specijalnih i paralelnih veza i agresivne drzavne diplomatije. Srbija ni razgranicenje sa drzavom BiH ne zeli potpisati. Prikrivene neostvarene namjere.

Komsici su rodom patrioti Bosne

Komsic je spasio Bosnu nepristajanjem na Otvoreni Balkan. Ne zaboravite da je on razbio i prvi pokusaj stvaranja velike Srbije i Hrvatske Jansinim Nonpaterom. Sta bi bilo sa nama da je na mjestu Komsica Covic. Sigurno bi vec bili u ratu!

Miki

Znaci ne valja vam diplomatija, ne valja trgovina ne valja biznis, ne valjaju sporazumi dogovori samo vam izgleda rat valja protiv srbije. I onda kazu kako je srbija huška na rat. Nema sta. Muslimanska pamet dzabe raspravljati

Ekonomski nacionalista

Najgore je samo pametovati a ništa ne raditi. Strpali ste nas u državu koja liči na enklavu, na neki zabačeni indijanski rezervat, jedina mediteranska država koja nema nijedne luke na moru, nije ni na jednom važnom saobraćajnom koridoru! Đe su te vaše alternative otvorenom Balkanu? Šta vam je cilj da nestanemo kao Indijanci, dobro vam ide plan vam uspijeva, sve nas je manje i manje!

Gost Radio Sarajeva

To je u stvari Zatvoreni Balkan. Sve sto kaze paralelni univerzum je obratno..

Леми

А можда је албански свет? Која Будала. Док Срби, Македонци, Албанци и ускоро Црногорци без царина и граница почну комуницирати, муслиманска раја потпомогнута "професорима" ће остати у пркну Европе.

/ Najnovije