Edin Forto mandatar je za saziv nove Vlade KS

1
Radiosarajevo.ba
Edin Forto mandatar je za saziv nove Vlade KS
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / S konferencije za novinare

Mandatar za saziv nove Vlade Kantona Sarajevo je Edin Forto, odluka je predstavnika i predstavnica nove skupštinske većine u KS koju čine: Naša stranka, Narod i pravda, Socijaldemokratska partija BiH, Nezavisna bosanskohercegovačka lista i Klub samostalnih zastupnika.

"Edin Forto uspješno je vodio Vladu Šestorke. Želja građana i građanki za njenim povratkom pokazivana je kontinuirano a rezultati posljednjih izbora dijelom su i izraz te želje. Radi se o Vladi koja je od kraja rata do danas uživala najveću podršku građana i građanki. U tom smislu Edin Forto, kao bivši premijer, jedna je od najprepoznatljivijih personifikacija te Vlade i izraz naše težnje za nastavkom rada koji smo započeli 2018. godine. Njegovim povratkom na mjesto premijera također želimo vratiti povjerenje građana i građanki u institucije Kantona u izuzetno zahtjevnom periodu oporavka koji je pred nama", navodi se u saopćenju.

Navode kako se radi o "premijeru s iskustvom i to će uveliko olakšati našu namjeru da s prvim danom imenovanja nove Vlade krenemo s radom".

"Vremena pred nama je malo pa bi u tom smislu i jedan dan čekanja bio luksuz koji ne smijemo sebi dopustiti. Dogovor predstavnika i predstavnica Četvorke kao i samostalnih zastupnika je da nastavimo gdje smo stali i da nam godina koju je otela Koalicija Petak 13 ne smije biti prepreka da dogovorene mjere realizujemo. To znači da ćemo objektivni nedostatak vremena nadomještati intenziviranjem rada. Izraz naše spremnosti na taj izazov jesu i ambiciozne mjere i principi rada nove skupštinske većine koje smo prezentirali prije dva dana. Uvjereni smo u to da će naš rad biti uspješan i da će na kraju mandata građani i građanke Kantona Sarajevo biti zadovoljni urađenim, pogotovo na polju suzbijanja posljedica pandemije bolesti COVID-19 na zdravstvenom i privrednom planu, što će nam biti prioritet", navodi se u saopštenju stranaka nove skupštinske većine i Kluba samostalnih zastupnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije