Izetbegović o pobjedi Četvorke: Dobri su na društvenim mrežama, tu su nam pobjegli

13
Radiosarajevo.ba
Izetbegović o pobjedi Četvorke: Dobri su na društvenim mrežama, tu su nam pobjegli
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović komentarisao je rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na pobjedu Četvorke u Kantonu Sarajevo.

"Ova ekipa je energična, zna se dobro koristiti modernim sredstvima - društvenim mrežama, tu su nam pobjegli. Trkat ćemo se, idu iduće dvije godine", rekao je Izetbegović s osmijehom, piše N1.

Na komentare da je u KS pobijedila opet desnica, odnosno "SDA učenici", Izetbegović je rekako kako ne bi tumačio da li desnica ili ljevica.

"Svi smo mi tu vrlo blizu kada su u pitanju skoro sve vrste politika, skoro da su ideološke razlike izbrisale između onoga što recimo od ove zemlje očekuje SDA, za šta se bori DF, SDP. Gdje su te velike razlike? Svi mi želimo funkcionalnu, multietničku, evropsku državu, vladavinu zakona, sve je to jako blizu", rekao je Izetbegović.

Govoreći o situaciji u Travniku gdje je pobijedio SDA-ov kandidat za načelnika koji je preminuo na dan izbora, kazao je kako "treba poštovati volju naroda i ponoviti izbore".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije