Dževad Poturak donio metle i lopate za premijera Fortu i Vladu KS

8
Radiosarajevo.ba
Dževad Poturak donio metle i lopate za premijera Fortu i Vladu KS
Prtscr / Faktor / Dževad Poturak

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Dževad Poturak(SBB) je prije svog obraćanja na sjednici donio metle i lopate kao "poklon" za premijera KS Edina Fortu i Vladu KS.

Nakon što je odnio metle i ostavio metle i lopate kod govornice, obratio se premijeru Forti.

"Pitanje za premijer Edina Fortu, kada će Vlada početi konkretno da radi. Ja bih vas zamolio da iskoristite fantastičan autoritet gospodina Konakovića, koji je dugi niz godina bio premijer, pa predsjedavajući, pa lider Šestorke, pa Četvorke, sad i Trojke. Znamo da ima najveći broj ministara u Vladi KS, da privoli svoje ministre da konačno počne nešto da se radi.

Donio sam nekoliko lopata i metli, to je moja skromna donacija za ovaj kanton da konačno počne nešto da se radi. Vi ste izvršna vlast, ja sam zakonodavna, shodno tome ove tri lopate i metle za vašu popularnu Trojku, koje trebaju da vas potaknu na konkretnu akciju. Da se konačno nakon osam mjeseci, otkatko ste preuzeli vlast od gospodina Nenadića, počnete da radite, a ne samo da se bavite pustom pričom", kazao je Poturak.

On je istaknuo da je aktuelna vlada već puno toga obećala i dodao je da je došlo vrijeme da iskoriste metle i lopate i očiste kantona.

"Kada ćete popraviti naše ceste, kada ćete završiti svemirsko tramvajsko stajalište na Otoci.

Ovo su zaista realna pitanja, čistoća grada koaj je pred SFF nikad gora, zmije vrebaju, a poskoka je sve više u grad u i to raznih oblika, a seruma nema, tako da kada nas zmija ujede, moramo naći nekoga da to isisa.

Vakcina nema, osim ovih sadaka vakcina. Ne znamo kada će doći, a u nagovještaju je ovaj novi oblik virusa, uradite nešto za građane KS, a evo i mi zajedno sa vama i dokazali smo da smo voljni kao SBB da zajedno napravimo iskorak više", zaključio je Poturak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije