Sjednica / Ovo su zaključci koje je usvojila Skupština Kantona Sarajevo

08. 07. 2021. u 12:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Skupština Kantona Sarajevo se danas, na nastavku svoje 38. sjednice izjašnjavala o brojnim izvještajima o finansijskom poslovanju i radu javnih ustanova i institucija za 2018-2020. godinu.

Na ovoj sjednici usvojeni su izvještaji o radu javnih ustanova iz oblasti kuture: Pozorište mladih, Kamerni teatar ‘55, SARTR, MESS i Muzej “Alija Izetbegović”.

Izvještaj o radu Narodnog pozorišta, Biblioteke Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Historijskog arhiva, Muzeja Sarajevo i Bosanskog kulturnog centra nisu dobili podršku zastupnika Skupštine KS.

Podršku nisu dobili ni izvještaji o poslovanju KJP Centar "Skenderija" Sarajevo za 2018. godinu, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2019. godine kao i izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane za 2020. godinu.

Skupština je podržala izvještaje Poljoprivrednog dobra Butmir Sarajevo za 2019. godinu, Zavoda za informatiku i statistiku KS za 2020. godinu i Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2020. godinu.

Prihvaćeni su izvještaji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o utvrđivanju slobodnih dopunskih taksi oznaka za prijevoz lica sa invaliditetom, Izvještaj o snabdjevenosti Kantona Sarajevo lijekovima i sanitetskim materijalom u 2020. godini sa osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti kao i Izvještaj o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje medicinskih sredstava i lijekova za RVI sa područja Kantona Sarajevo za 2020. godinu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA