Danas dženaza tetki Zilhi: Sarajevo se oprašta od dobre duše grada

2
Radiosarajevo.ba
Danas dženaza tetki Zilhi: Sarajevo se oprašta od dobre duše grada
Foto: Arhiv/Anadolija / Tetka Zilha - Zilha Šeta

Danas u 14 sati, na mezarju Faletići u Sarajevu održat će se dženaza Zilhi Šeti, poznatoj sarajevskoj humanitarni koja je bila simbol Narodne kuhinje u starogradskoj općini.

Podsjetimo, tetka Zilha kako su je zvali brojni građani glavnog grada Bosne i Hercegovine preminula je 1. oktobra, a ova informacija potvrđena je iz Narodne kuhinje Stari Grad u istog dana.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

"Koristimo priliku da se u ime porodice i uposlenika Narodne kuhinje "Stari Grad", zahvalimo svima koji su nam u ovim teškim trenucima izrazili saučešće i ponudili pomoć u ovom teškom trenutku za sve nas
El Fatiha", napisali su u Facebook objavi Narodne kuhinje.

Poznata humanitarka, uvijek je pazila na sve glade i siromašne Sarajlije i Sarajke, iako rodom bila iz Višegrada, ipak je ostala u glavnom bh. gradu i Narodnoj kuhinji.

Njen rad nije bio upitan ni u vrijeme pandemije koronavirusa, iako je spadala u rizičnu grupu, a iza tetke Zilhe ostale su realizirane brojne humanitarne akcije za pomoć mnogim rizičnim grupama stanovništva o kojima se brinula.

Dobitnica je brojnih nagrada za svoju humanost - Međunarodne nagrade za dobročinstvo u Turskoj, Šestoaprilske nagrada grada Sarajeva, priznanje dr. Mustafe Cerića koji je obnašao dužnost reisu-l-uleme, 2003. godine bila je izabrana za Ženu godine (časopis Žene).

Kada je Narodna kuhinja u Sarajevo otvorila vrata davne, ratne 1992. godine - tetka Zilha je bila jedna od kuharica. Ni slutila nije da će pomoć njenim građanima trebati sve ove godine, a da će upravo ona postati jedno od zaštitnih lica humanitarnosti i solidarnosti ovog grada. Zato danas svi građani tuguju - jer je glavni grad BiH napustilo poznato lice...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije