Dženan Selimbegović: "U Starom Gradu iskorijenit ćemo korupciju i strah među privrednicima"

9
L. M.
Dženan Selimbegović: "U Starom Gradu iskorijenit ćemo korupciju i strah među privrednicima"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Haris Zahiragić

Stranka demokratske akcije (SDA) i Narodni evropski savez (NES) predstavili su zajdničkog kandidata za načelnika Općine Stari Grad Dženana Selimbegovića na prijevremenim izborima zakazanim za 29. oktobar 2023. godine.

Prvi se obratio predsjednik Glavnog odbora NES-a i federalni zastupnik Mirza Batalović.

"Politička podrška će u narednom peiodu dobiti i širu konotaciju. Na čelu lokalne zajednice moramo imati najuspješnijeg kandidata", kazao je Batalović.

Nermin Nikšić o stradanju rudara Asima Šehanovića: "Uvjerili smo se kako život nije pravedan"

Nermin Nikšić o stradanju rudara Asima Šehanovića: "Uvjerili smo se kako život nije pravedan"

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednik Povjereništva SDA Stari Grad Haris Zahiragić kazao je da aktuelna politička situacija u Starom Gradu je usložena.

"Politički kontekt u kojem smo mi iz SDA bili jedina koegzistentna opozicija u proteklih 12 godina, zapravo je nas legitimilasala da možemo govoriti o svim problemima u općini", rekao je.

Nakon što je bivši načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen, prema riječima Zahiragića, SDA je prestala komentarisati Hadžibajrića.

"Oni koji su u odnosima s Hadžibajrićem sticali enormna bogatstva, od prvog dana kada je uhapšen, krenuli su da se od njega ograđuju. Svi problemi sa kojima se općina suočava su oni na koje smo godinama ukazivali.

SDA, Stari Grad
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: SDA, Stari Grad

Početak kampanje je obilježen time da u Starom Gradu, posebno Baščaršiji zbog poslovnih prostora, vlada jedna doza straha. Oni koji su strahom vladali pokušavaju nastaviti", rekao je Zahiragić te kazao da je indikativan trenutak hapšenja Hadžibajrića nakon što je NES izašao iz koalicije.

Odgovorio je na pitanje zašto Dženan Selimbegović. Kazao je da su analizirali javno mnijenje.

"Građani žele čovjeka koji može garantovati sigurnost u slučaju najgorih scenarija vjerovatno jer je Stari Grad općina koja ima najdužu entitetsku liniju", rekao je Zahiragić.

Ponovio je da je Selimbegović s 18 godina pristupio Armiji Republike BiH te da je završio Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Komentirao je i političku situaciju u BiH i konstatirao da je 'politički položaj Bošnjaka prodat'.

"Prihvatili su trkom nametnuta rješenja Schmidta, suspenziju prava bošnjačkog naroda za 24 sata. Prodali su finansijski i sigurnosni sektor. Najavljuju prodaju Elektroprivrede. Želim im poručiti: Draga gospodo, Stari Grad nije na prodaju", rekao je Zahiragić.

Zatim se objavio i Dženan Selimbegović, kandidat za načelnika Starog Grada.

Dženan Selimbegović
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Dženan Selimbegović

"Kandidaturu sam prihvatio jer smatram da je to moja lična, građanska i patriotska dužnost za lokalnu zajednicu. Neću govoriti o sebi ni o protukandidatu. Fokus mog interesovanja će biti na planovima. Ukoliko dobijem vašu podršku, ja ću biti načelnik svih građana.

Iskorijenit ćemo strah među privrednicima, uposlenicima općinske administracije. Iskorijenit ćemo korupciju, to garantujem svojim ličnim integritetom i moralnim postulatima na kojima sam odgojen. Dat ćemo sve od sebe u vremenu krize morala i napadu na porodične vrijednosti, da ćemo ih ojačati tako što ćemo sve svoje politike usmjeriti na jačanje porodice kao takve", rekao je Selimbegović.

Najavio je da program rada pišu za narednih pet godina jer su ovo vanredni izbori, a redovni slijede za godinu dana. U njemu su prioriteti: čiste ulice, redovne javne linije prijevoza i park za svu djecu u svakoj mjesnoj zajednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije