Džemal Smajić (SBiH): Helez nije kompetentan, ovo je pitanje za Komšića i Bećirovića

2
Radiosarajevo.ba
Džemal Smajić (SBiH): Helez nije kompetentan, ovo je pitanje za Komšića i Bećirovića
Foto: Parlament BiH / Džemal Smajić

Helez nije kompetentan, Predsjedništvo je komadant Oružanih snaga BiH, navodi ovo danas, 24. avgusta, Džemal Smajić, delegat (Stranka za Bosnu i Hercegovinu) u Domu naroda državnog Parlamenta.

Ranije su iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine objavili odgovor premijeru Unsko-sanskog kantona Mustafi Ružniću (NES), koji je kritikovao izvoz oružja iz kasarne 'Adil Bešić' u Hrvatsku, o čemu više možete čitati OVDJE.

Smajić u svojoj reakciji cijeni kako "pitanje izvlačenja oružja iz kasarne 'Adil Bešić' u Bihaću prevazilazi nivo ministra odbrane koji očigledno ne razumije poentu i kritike koje su mu upućene".

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

"Ovo je pitanje za vrhovnu komandu Oružanih snaga BiH tj. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a prije svega za članove Predsjedništva Željku Komšića i Denisa Bećirovića", dalje poručuje delegat Stranke za BiH, te nastavlja:

"Javnost, a posebno ona u Krajini, mora znati tačno o čemu se radi, jer odgovori koje je poslao ministar odbrane Helez su nesuvisli, a njegova obrazloženja vrlo naivna. Bosna i Hercegovina se mora naoružati po NATO standardima, ali do tog momenta ne smije biti bez svog raspoloživog oružja. Agresija na BiH nas je naučila da oružje ne može biti zastarjelo i da može igrati ključnu ulogu u odbrani Bosne i Hercegovine.

Ministar Helez je u svojoj izjavi već podjelio Oružane snage na Hrvate, Srbe i Bošnjake što dovoljno govori koliko je kompetentan i koliko uopšte razmišlja prije nego nešto pusti u eter. Takvom čovjeku se ne može vjerovati i zato očekujem od članova Predsjedništva BiH da nam objasne o čemu se radi i šta se krije iza ove operacije razoružavanja Bosne i Hercegovine, dok prije toga nije nabavljeno moderno NATO oružje."

Džemal Smajić reagirao na tvrdnje Zukana Heleza
Foto: Facebook: Džemal Smajić reagirao na tvrdnje Zukana Heleza

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije