Džemal Smajić: Hoće li Dodik ponuditi mirno razdruživanje danas u Mostaru?

6
Radiosarajevo.ba
Džemal Smajić: Hoće li Dodik ponuditi mirno razdruživanje danas u Mostaru?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Džemal Smajić

Nažalost do sada su [Milorad] Dodik i [Dragan] Čović izvukli sve što su mogli od koalicionih partnera iz Trojke, pa je za očekivati da će Dodik danas u Mostaru ponuditi i dokument "mirnog razdruživanja", kazao je danas, 1. jula, Džemal Smajić delegat (Stranka za BiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u Mostaru se danas, od 14 sati, održava sastanak koalicionih partnera na nivou države - lidera stranaka Trojke (Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka), Hrvatske demokratske zajednice BiH te Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Više o tome čitajte OVDJE.

Ugodno jutro u BiH: Meteorolozi objavili prognozu do 7. jula, evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Ugodno jutro u BiH: Meteorolozi objavili prognozu do 7. jula, evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

"Trojka je prepustila vrlo važne pozicije u institucijama sistema na državnom nivou gdje je napravljen nacionalni debalans na štetu Bošnjaka. Nekoliko puta sam na to upozoravao, međutim stanje nije popravljeno, naprotiv postaje gore. Druga jako važna stvar koju moraju znati građani BiH jeste da se nepravednom raspodjelom sredstava na štetu Federacije BiH, u stotinama miliona maraka godišnje, finansira Dodikov režim u Banjoj Luci koji otvoreno ruši državu", podvukao je Smajić.

Da su sredstva pravilno raspoređena i Federacija BiH dobila šta joj pripada, dodao je on, Dodik bi do sada bankrotirao.

"Politički život mu produžava upravo Trojka", istakao je Smajić, te zaključio: "Kao što sam nekoliko puta naglasio, građanima BiH je ogađena riječ 'kompromis' jer na svake razgovore koalicionih partnera, Dodik i Čović nose zahtjeve kojima slabe državu, dok Trojka nudi 'kompromis' samo da bi ostala na vlasti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije