Džaferović: Što prije usvojiti set zakona o akcizama, ništa od vanrednog Kongresa

Fena
Džaferović: Što prije usvojiti set zakona o akcizama, ništa od vanrednog Kongresa
/ Foto: Anadolija
U Stranci demokratske akcije (SDA) nema nikakvih frakcija, nego legalni i legitimni organi stranke koji funkcioniraju bez ikakvih problema zbog čega nema ni razloga za organiziranjem vanrednog Kongresa.

To je novinarima, nakon redovne sjednice Predsjedništva stranke, rekao potpredsjednik SDA Šefik Džaferović.

Predsjedništvo SDA, potvrdio je Džaferović, jednoglasno je odlučilo isključiti Salku Sokolovića i Sadika Ahmetovića iz članstva SDA, a bit će zatraženo i od organa SDA u Konjicu i Srebrenici da ih brišu iz članstva partije.

Džaferović je naglasio da je Predsjedništvo SDA danas izrazilo jasan stav da je važno da se u BiH usvoji set zakona o akcizama, izražavajući žaljenje što su u Parlamentarnoj skupštini BiH prevagnuli politikantstvo i borba za jeftine političke poene nad interesom države BiH i njenim ekonomskim razvojem.

Izraženo je očekivanje od svih onih koji su za ovo pitanje nadležni da se što prije osigura parlamentarna većina i prijedlog Zakona o akcizama uputi u parlamentarnu proceduru, a to je, ističe Džaferović, i najvažnije, dodajući da sadašnju većinu u Predstavničkom domu čine 22 poslanika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije