Džaferović i Sattler razgovarali o virusu: Neće izostati podrška EU

Radiosarajevo.ba
Džaferović i Sattler razgovarali o virusu: Neće izostati podrška EU
Foto: Predsjedništvo BiH / Johann Sattler i Šefik Džaferović

Zaraženih: 188.646
Umrlih: 7.511
Oporavljenih: 70.874
Broj slučajeva u BiH: 27

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se s šefom Delegacije Europske unije Johannom Sattlerom. Razgovarali su o aktuelnoj situaciji izazvanoj COVID-19, sapćeno je iz Predsjedništva.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa i mjerama koje institucije naše zemlje na svim nivoima preduzimaju.

Zajednički je ocijenjeno da su institucije Bosne i Hercegovine blagovremeno reagovale i da preduzimaju niz mjera koje bi trebale doprinijeti sprečavanju širenja virusa.

Ambasador Sattler naglasio je da je Evropska unija u prošlosti uvijek bila uz Bosnu i Hercegovinu u kriznim situacijama, kao što je to bio slučaj tokom poplava koje su našu zemlju pogodile 2014. godine. Naglasio je da ni ovaj put pomoć EU neće izostati, te da Generalni sekretarijat za zdravstvo EU razmatra mogućnosti za podršku našoj zemlji.

Sagovornici su se saglasili da je pandemija koronavirusa specifičan izazov za sve zemlje, te da je, uz blagovremene odluke svake države pojedinačno, potrebno da se i svaki pojedinac striktno pridržava uputa zdravstvenih stručnjaka i svojim odgovornim ponašanjem doprinese sprečavanju širenja zaraze", saopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije