Džaferović i Ajnadžić odali počast poginulim maloljetnim borcima

Radiosarajevo.ba
Džaferović i Ajnadžić odali počast poginulim maloljetnim borcima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Džaferović i Ajnadžić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović zajedno sa delegacijom Općine Centar predvođenom načelnikom Nedžadom Ajnadžićem posjetio je u četvrtak 10. septembra 2020. godine lokacije na kojima se trenutno realiziraju kapitalni infrastrukturni projekti ove lokalne zajednice.

Posjeta je započeta polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na centralnom spomen-obilježju poginulim maloljetnim borcima Armije i MUP-a RBiH. Nakon toga cvijeće je položeno i na bistama Paddya Ashdowna, Aloisa Mocka i Tadeusza Mazowieckog u Alipašinoj ulici.

U neposrednoj blizini predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić sa saradnicima su posjetili gradilište gdje je u toku izgradnja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, a zatim u naselju Šipu i gradilišta osnovne škole i objekta u kojem će biti smještene 23 porodice "ruševinaca".

Na kraju su predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić u ulici Patriotske lige otvorili Centar za zdravo starenje koji je smješten u nedavno izgrađenom objektu vrtića Razigrani dani.

"Najdraže mi je kada odlazim u lokalne zajednice širom BiH jer tu se odvija život. Danas smo vidjeli veliku posvećenost načelnika Ajnadžića i rukovodstva ove lokalne zajednice na stvaranju što je moguće boljih uslova za život svih generacija i svih ljudi koji žive u Centru", istakao je predsjedavajući Džaferović.

Načelnik Ajnadžić se zahvalio predsjedavajućem Džaferoviću na posjeti općiniCentar.

"Iskoristili smo priliku da upoznamo predsjedavajućeg Džaferovića sa projektima koje realizujemo. Posjetili smo lokacije gdje je u toku realizacija projekata, a koji su jako značajni za našu lokalnu zajednicu. Na kraju smo otvorili i četvrti po redu Centar za zdravo starenje čime pokazujemo zahvalnost onima koji su stvarali Bosnu i Hercegovinu i našu lokalnu zajednicu", kazao je Ajnadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije