Dvadeseto jubilarno druženje ljekara brucoša Medicinskog fakulteta u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Dvadeseto jubilarno druženje ljekara brucoša Medicinskog fakulteta u Sarajevu
Foto: Radiosarajevo / Ljekari se okupili u Sarajevu

Poznati ljekari koji su upisali Medicinsku fakultet u Sarajevu u generacijama od 1965-70 okupili su se u Sarajevu 5., 6. i 7. maja 2023. da proslave svoja 20 godišnja uzastopna druženja.

Jedinstvena i divna tradicija koja traje neprekidno već 20 godina, ogleda se u redovnom sastajanju i druženju nekadašnjih brucoša, svakog mjeseca tokom godine, ali i sakupljanju svake godine na trodnevnom druženju i proslavi.

Uvaženi i priznati ljekari, akademici, profesori, direktori, koji su bili brucoši krajem 60-tih godina, nekoliko generacijâ 1965-70. tako pažljivo njeguju jedinstvenu tradiciju kolegijalnog druženja, čestitanja, kondoliranja, prisječanja na poginule i umrle kolege, ali i uveseljavanja i svakodnevnog prisječanja na sretne studentske dane. Svake godine okuplja se 80-ak doktora, "brucoša" na drugom mjestu i zemlji gdje živi neko od kolega. Tako smo se nalazili i družili po svim mjestima u BiH, ali i izvan BiH u Zadru i u Lucernu…

Benjamina Karić poslala pismo svim prijateljskim gradovima Sarajeva: Imala je samo jednu molbu

Benjamina Karić poslala pismo svim prijateljskim gradovima Sarajeva: Imala je samo jednu molbu

Kolege dolaze iz raznih mjesta BiH, ali i svih krajeva svijeta, Mirsada iz Bordoa, Emina-Beba iz Bazela, Azra iz San Franciska, Nada, Zlata i Predrag iz Haife, Ali iz Sidneja, Dunja iz Ljubljane, Ado iz Zadra, Nešo iz Beograda, Višnja iz Zagreba, Irena iz Makarske, Miroslav iz Podgorice...

Ove godine, ova jedinstvena grupa doktora, "brucoša", obilježava svoj jubilej 20-godina postojanja 5., 6. i 7. maja 2023. u Sarajevu, odakle su i počeli ova divna druženja na davnu inicijativu Jasne i Jave,

U subotu, 6. maja bilo je sakupljanje svih na Medicinskom fakultetu, gdje je bila prozivka kao i prije 20 godina, ali i zajednička fotografija ispred fakulteta za uspomenu, kao i prije više od pola stoljeća. Na svečanoj večeri uz muziku i ples, dodjeljene su i posebne zahvalnice i priznanja pojedinim brucošima.

Bila su to tri dana lijepog i emotivnog druženja kolega probeharalih kosa.

Jedan od organizatora ovih jedinstvenih druženja – Memo K., kao i svih 80 “brucoša” u glas kažu: "družit ćemo se i okupljati do kraja života".

Radujemo se susretu sa kolegama sa kojima smo postali doktori prije 50 godina!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije