Dva miliona KM za stimulacije radnicima u COVID odjeljenjima

1
Radiosarajevo.ba
Dva miliona KM za stimulacije radnicima u COVID odjeljenjima
Foto: Opća bolnica / Ljekari u Općoj

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas zaključak o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), JU Opća bolnica ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' i JU Dom zdravlja KS, u periodu od 1. januara do 31. marta 2021. godine.

Isplata stimulacija će se izvršiti na osnovu spiskova uposlenika koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima u tom periodu, dostavljenih iz navedenih zdravstvenih ustanova, a koji sadrže i broj sati provedenih na ovim poslovima za svakog uposlenika.

Cijeneći napore koje su radnici uložili u borbi protiv pandemije koronavirusa, Vlada je ostvarila usmenu i pisanu korespondenciju sa rukovodstvom navedenih zdravstvenih ustanova, te su pribavljeni spiskovi zaposlenih koji su u posljednjem valu pandemije bili angažovani u COVID odjeljenjima.

Milion KM za stimulacije radnicima je osiguran kroz Finansijski plan ZZO-a, a milion KM kroz budžetske preraspodjele, s pozicija svih kantonalnih ministarstava, na koje je danas dala saglasnost Vlada KS.

Kako je najavljeno, isplata stimulacija slijedi u narednih nekoliko dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije