Dušanka Majkić: Inicijativa SDS-a i PDP-a vodi BiH u provaliju

Srna
Dušanka Majkić: Inicijativa SDS-a i PDP-a vodi BiH u provaliju
Foto: Arhiv / Dušanka Majkić

Zastupnica SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da je cilj inicijative SDS-a i PDP-a o izmjenama poslovnika Predstavničkog doma da se što prije pristupi izboru komisije za izbor i imenovanja i uz podršku četiri zatupnika iz RS-a i "uz pomoć bošnjačkih glasova" završi izbor Vijeća ministara BiH.

Majkić je ocijenila da je to "nezapamćen slučaj da oni koji su izgubili izbore biraju prema svom nahođenju što će im omogućiti da budu izabrani u Vijeće ministara".

Ona je rekla za Alternativnu televiziju da će izmjena poslovnika biti dodatna provalija u koju pada BiH, što treba i omogućiti, ako im je to cilj.

"Ako za izmjenu poslovnika osiguraju 22 glasa, to znači da će i za izbor Vijeća ministara moći da osiguraju isti broj glasova. Ovo je ispipavanje pulsa", objasnila je Majkić i dodala da niko ne pominje da je Parlamentarna skupština dvodoma skupština i da se sve, osim potvrđivanja Vijeća ministara BiH, usvaja u oba doma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije