Đuričić najavio kontratužbu protiv Durakovića i poručio: "Ko se mača lati..."

7
Radiosarajevo.ba
Đuričić najavio kontratužbu protiv Durakovića i poručio: "Ko se mača lati..."
Print Screen / Đuričić i Duraković

Branimir Đuričić, novinar Javnog servisa RS, protiv kojeg je predsjednik Općinskog vijeća Srebrenica Ćamil Duraković podnio prijavu Tužilaštvu BiH zbog negiranja genocida u Srebrenici, najavio je podnošenje kontratužbe.

Kako je na Twitteru napisao Đuričić, tužbu će podnijeti po rigoroznom Zakoniku, ne navodeći na šta misli, no pretpostavka je da se radi o nedavno donesenim izmjenama Krivičnog zakona RS u kojima se, između ostalog, zabranjuje nazivanje manjeg bh. enititeta genocidnim.

"Ova persona je likovala i djelovala goropadno kad me prijavila za verbalni delikt i prouzrokovala mi užasne prijetnje. Sad sebe predstavlja žrtvom? Osuđujem prijetnje svom tužiocu, pišem kontratužbu po rigoroznom Zakoniku i podsjećam da 'Ko se mača lati'...", napisao je Đuričić.

Podsjećamo, Ćamil Duraković je podnio krivičnu prijavu protiv novinara zbog nepoštivanja Zakona o zabrani negiranja genocida u lično ime i u ime svih bošnjačkih predstavnika u SO Srebrenica.

Potom se Duraković našao na meti gnusnih uvreda koje su upućene nakon Dodikove inicijative.

"Nož, žica, Srebrenica, Treba ga smjeniti, što ga nisu bili 1995. kao ostale. Previše se digao, vratiti ga na zemlju", neki su od komentara upućenih predsjedniku Skupštine u Srebrenici.

Duraković je kratko komentirao ove uvrede: "Samo da se zna da nas je retorika Milorada Dodika, Stevandića i Vukanovića dovela do ovakvih komentara".

Podsjećamo za portal Radiosarajevo.ba Ćamil Duraković je komentirao najavu Dodika o njegovoj smjeni.

"Odgovornost je na njima, a ne na nama, neka izvole i neka izgube. Nema te opcije pod kojom bi Ćamil Duraković odustao. Ja ću reći hvala, ali ja moram ostati dosljedan kako prema našim mrtvima, tako i prema našim živim koji su me birali", kazao je prethodno Duraković za Radiosarajevo.ba.

Odgovor Ćamila Durakovića pročitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije