Duraković o Vukanoviću: Ako u miru nosi uniformu VRS, onda je spreman...

4
Radiosarajevo.ba
Duraković o Vukanoviću: Ako u miru nosi uniformu VRS, onda je spreman...
Foto: Printscreen/Facebook Ćamil Duraković / Duraković/Vukanović

Odbornik Kluba "Moja adresa: Srebrenica" u Skupštini Općine Srebrenica Ćamil Duraković oglasio se video porukom povodom današnjeg poteza Nebojše Vukanovića koji je na sjednicu NSRS došao u vojnoj uniformi.

"Kakav smo mi narod? Kako smo mi Bošnjaci politički nezreli kao narod da nam se mediokiritet i spodoba sa javne scene BiH, koji se zove Nebojša Vukanović tako uvuče u pore društva, da je to paradoksalno", kazao je Duraković u videu koji je objavio.

Duraković je potom kazao da je Vukanović prije nekoliko mjeseci "krenuo na njega".

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

"Prije nekoliko mjeseci kada je krenuo na mene, u periodu kada sam bio predsjednik Skupštine Općine Srebrenica, na tu poziciju sam izabran glasovima Bošnjaka, pozvao je Milorada Dodika nazivajući ga "Srbendom", "ako si Srbin smijeni Ćamila Durakovića koji veliča ratne zločince", zato što je otišao na obliježavanje stradanja pripadnika Armije RBiH u odbrani Srebrenice i domovine BiH na prostoru Kragljivode, koja je brutalno granatirana iz Srbije sa Tare i okolnih mjesta koja su bila pod kontrolom VRS.

Pa da kažem Vukanoviću, ne možeš nas Bošnjake natjerati da izjednačimo zločine samo zato što je na desetine zločinaca iz Vojske RS-a, čiju ti uniformu nosiš danas u NSRS-u, koja pripada svima nama, a ne samo Srbima. Mi svakodnevno doživljavamo diskriminaciju", dodao je.

U videu ispod pogledajte obraćanje Durakovića koji je kritikovao i odnos građana FBiH spram Vukanovića, a i odnos medija prema poslaniku u NSRS.

"Ovaj čovjek je zvijezda među našim narodom a danas je u Skupštinu entiteta unio uniformu VRS koja je odgovorna za genocid u Srebrenici. Eto dragi moji Bošnjaci i mediji u Federaciji BiH nastavite i dalje omalovažati Bošnjake, a veličajte i pravite zvijezde od onih koji u mirnodopskom vremenu oblače ove uniforme i sigurno su ih spremni obuči i raditi ono što su radili oni koje danas veličaju, a nalaze se u Hagu, na doživotnim ili višedecenijskim kaznama", zaključio je Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije