Vukanović obukao maskirnu uniformu i obratio se na Skupštini RS

5
Radiosarajevo.ba
Vukanović obukao maskirnu uniformu i obratio se na Skupštini RS
Foto: YT / Nebojša Vukanović / Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović, samostalni zastupnik u Narodnoj skupštini RS, ponovo je uspio da izazove negodovanje nakon što je obukao maskirnu uniformu i optužio ih da su „kapitulirali pred Bakirom Izetbegovićem i stranim ambasadama“.

Maskirnu uniformu je obukao dok je postavljao pitanje ministru Draganu Lukaču, o navodnim vezama vrha policije sa kriminalnim strukturama.

"Nakon što je vladajuća većina najavila osnivanje vojske RS, znajući da nemamo robne rezerve i da je Vlada RS u minusu, kupio sam sebi uniformu, pancir, šljem i sistem za vezu. Na žalost, vi ste kapitulirali pred Bakirom i strancima i od vojske RS nema ništa", rekao je Vukanović.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Vukanović na tome nije stao pa je upitao Lukača da li "postoji budžet u MUP RS da mu refundiraju uniformu i ostalu opremu koju je nabavio".

"Može i da mi date neku zamjensku uniformu", dodao je Vukanović.

Lukač mu je odgovorio da se ne osjeća odgovornim za tu temu.

"S obzirom na to da se narodni poslanik izjašnjava kao pacifista, ne znam zašto je uopšte nabavljao uniformu i pancir. Šta je mislio s tim da postigne?", pitao se Lukač.

Kako je sve izgledalo pogledajte u snimku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije