Vukanović otkrio šta je Dodik rekao Jeleni Trivić: Ljepša si na slikama nego uživo

5
Radiosarajevo.ba
Vukanović otkrio šta je Dodik rekao Jeleni Trivić: Ljepša si na slikama nego uživo
Foto: Youtube/Nebojša Vukanović / Nebojša Vukanović

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović oglasio se preko Youtube kanala i pojasnio šta se događalo na današnjoj posebnoj sjednici NSRS.

Podsjetimo, Vukanović je nakon nekoliko sati izbačen sa sjednice, a u videu pojašnjava šta se sve događalo.

"Ovo je neviđena diktatura", kazao je Vukanović na početku.

Ilidža dobija mjesto najbolje kupovine: Novi tržni centar otvara svoja vrata!

Ilidža dobija mjesto najbolje kupovine: Novi tržni centar otvara svoja vrata!

Osvrnuo se na incident s obezbjeđenjem Željke Cvijanović prije sjednice.

"Tri metra sam stajao i nisam uopće prilazio Željki Cvijanović. Samo sam je upitao kako komentariše zvižduke boraca koji su nju, Dodika i Čovića dočekali ispred Skupštine.

Kasnije se moglo čuti kako skandiraju 'Vukane, Vukane, ja to nisam htio da snimam. Ali, vidi se kako narod podržava jedne, a kako druge.

Član obezbjeđenja Željke Cvijanović je nasrnuo na mene bez ikakvog razloga i pokušao mi oteti telefon. Čak se unio i pokušao me uhvatiti za lice.

Čubrilović je u tom trenutku šutio, a Dodik je govorio 'mrš odavde, mrš, gubi se. Ja sam mu onako pristojno odgovorio 'gubi se ti, ovo je moja Skupština, ti si ovdje gost", priča Vukanović.

Dodaje kako se tokom same sjednice zloupotrebljavao pravilnik.

"Pričali su koliko su htjeli, govorili satima nepovezane stvari", kazao je Vukanović.

"Dodik je rekao Jeleni Trivić u jednom trenutku da je ljepša na slikama nego uživo. To mi je potpuno fuj, šta drugo reći nego 'pih' za takve komentare", kaže Vukanović.

"Ja sam dobacio da ga vrate na dnevni red, a onda mi Šulić (Denis Šulić, SNSD op. a.) oduzima riječ iako se riječ može oduzeti samo dok govoriš.

Onda je samo čekao 'po zadatku' bilo šta. Prije toga sam pitao gdje je Čubrilović, zašto on ne vodi sjednicu, a onda je on rekao izbacite ga napolje sa skupštine. Bez ikakvog razloga i povoda...", dodaje Vukanović.

Osvrće se na to šta mu je Dodik pokazivao dok ga je osiguranje odvodilo.

"Veliki broj ljudi iz obezbjeđenja je došao, kao da je sve bilo spremno. Kad su me izvodili, Dodik mi ovako pokazuje (gestikulacija rukama, pokazuje srednji prst).

Ja mu govorim, pa imaš li imalo stida i obraza.

Također, dok su me izbacivali, Željka Cvijanović je tapšala i govorila 'Pravda za Vukana, pravda za Vukana'. Zamislite to....", govori Vukanović.

Kompletan video pogledajte ispod teksta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije