Duraković: Mogu reći da je Grujičić novi načelnik u Srebrenici

N. K.
Duraković: Mogu reći da je Grujičić novi načelnik u Srebrenici
AA / Ćamil Duraković
Razlika između kandidata Koalicije za Srebrenicu Mladena Grujičića i nezavisnog kandidata za načelnika te općine Ćamila Durakovića nakon najnovije obrade podataka u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu smanjena je na 778 glasova.

Međutim, kako je rekao aktuelni načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, Mladen Grujičić koji je bio kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice pobijedio je na Lokalnim izborima 2016. u ovoj općini.

"Nisam očekivao znatno drukčiju razliku u glasovima i već sada mogu reći da je Mladen Grujičić novi načelnik u Srebrenici. Međutim, sačekat ćemo ponedjeljak da se potvrde izborni rezultati", rekao je kratko Ćamil Duraković.

Podsjećamo, planirano je da Centralna izborna komisija BiH u ponedjeljak, 17. oktobra utvrdi rezultate lokalnih izbora u BiH održanih 2. oktobra, a nakon što se preko vikenda obrade preostali glasovi pristigli putem pošte, s birališta u odsustvu, od birača koji su glasali putem mobilnih timova, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, te na nepotvrđenim glasačkim listićima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije