Dunović: Svi moraju imati jednaka prava pri obavljanju neke djelatnosti

Fena
Dunović: Svi moraju imati jednaka prava pri obavljanju neke djelatnosti

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović reagirao je na saopćenje Vlade Federacije BiH koja je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici utvrdila tekst izjašnjenja na Zahtjev za ocjenu ustavnosti odredbi Zakona o igrama na sreću, a koji je Ustavnom sudu Federacije BiH podnio Dunović.

Dunović u saopćenju tvrdi da Vlada ne može podržavati donošenje zakona kojim se u neravnopravan položaj stavlja državni i privatni kapital u nekoj oblasti.

"Činjenica je da je donošenje propisa o finansijama u isključivoj nadležnosti Federacije BiH i to nikada nije ni dovedeno u pitanje. Ono što, s druge strane jeste i uvijek će biti nadzirano, jeste to da li su određeni propisi i zakoni, pa i Zakon o igrama na sreću, u skladu sa Ustavom Federacije BiH. Konačnu odluku o tome će donijeti Ustavni sud Federacije BiH", navodi Dunović.

Ističe da svi moraju imati jednaka prava pri obavljanju neke djelatnosti, bez obzira na vlasničku strukturu, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije